Fruitboer aan huisVers fruit aan huis geleverd

Weetjes over Exotisch fruit

Exotisch fruit, je hebt er vast wel eens van gehoord, maar welke fruitsoorten vallen hier nu eigenlijk onder? “Exotisch” is synoniem aan “tropisch”, en doorgaans betreft het fruitsoorten die afkomstig zijn uit warme gebieden rond de evenaar, waar ze groeien aan planten in een tropisch klimaat.

De oorsprong van exotisch fruit

Bij het horen van het woord “exotisch” denken velen direct aan warme, tropische gebieden, en dat klopt helemaal! Exotisch fruit komt uit gebieden met een tropisch of subtropisch klimaat, zoals gebieden rond de evenaar. In Europa wordt exotisch fruit geïmporteerd uit de subtropen, omdat ons continent niet het juiste klimaat heeft om deze fruitsoorten te laten groeien. Veel exotisch fruit wordt geteeld in Amerika, met name in Midden- en Zuid-Amerika, in warmere streken zoals Colombia, Venezuela en Mexico.

“Water Guava, een heerlijk waterige vrucht met een licht zoete smaak. Perfect voor in de zomer!”

Verschillende soorten exotisch fruit

Er zijn ontzettend veel soorten exotisch fruit, waarvan sommige bekender zijn dan andere. De banaan, kiwi en kokosnoot zijn bij iedereen wel bekend. Hoewel je misschien niet direct zou denken dat een banaan een exotische vrucht is, is dit toch echt het geval. Minder bekende soorten zijn de ramboetan, achacha en de boeddha vingers. De ramboetan komt uit de tropische streken in Azië. Een tros ramboetans bestaat uit ongeveer 5 tot 20 stuks, maar een ramboetanboom moet eerst wel 4 jaar groeien voordat er vruchten aan komen. De achacha komt uit Midden-Amerika en heeft een gladde oranje schil met een heerlijk zoetzuur en sappig vruchtvlees. Tot slot de boeddha vingers, afkomstig uit West-Azië, herkenbaar aan hun vingerachtige vorm en groen/gele kleur. De vrucht heeft een citrusachtig aroma maar is veel zoeter en milder dan een citroen.

exotisch fruit

Exotisch fruit: onze top 5 van de lekkerste exotische fruitsoorten

  1. Mangistan: Heerlijk zoet en sappig.
  2. Doerian: Een bijzondere geur en een unieke smaak. Durf jij het aan?
  3. Water Guava: Een waterige vrucht met een licht zoete smaak, ideaal voor in de zomer!
  4. Nangka: Heerlijk zoet, zowel rijp als onrijp te eten.
  5. Mango: We mogen de mango natuurlijk niet vergeten met zijn verrukkelijke zoete smaak!

Veelgestelde vragen

Wat zijn enkele voorbeelden van exotisch fruit?

Waarom wordt fruit als 'exotisch' beschouwd?

Wat zijn enkele gezondheidsvoordelen van exotisch fruit?

Vers fruit aan huis?

Bespaar tijd, moeite, geld en stress. Ontvang (twee)wekelijks een heerlijk, verse, gevarieerde fruitmand!

Bestel direct

Lekker en vers fruit, direct aan huis bezorgd.

Fruitboer aan huis