Fruitboer aan huisVers fruit aan huis geleverd

Weetjes over Aardbeien

Aardbeien zijn niet zomaar een fruitsoort; ze zijn een zomers symbool van geluk en zoetheid! Met hun levendige rode kleur en verleidelijke smaak, zijn ze een absolute favoriet tijdens de warmere maanden. Maar wat maakt aardbeien zo speciaal? Duik met ons mee in de verrassende wereld van aardbeien en ontdek het zelf!

Wat Zijn Aardbeien Eigenlijk?

Contraintuïtief genoeg is een aardbei technisch gezien geen vrucht! Het is eigenlijk een overblijfsel van een bloem. In tegenstelling tot de meeste fruitsoorten, waar de zaden zich binnenin bevinden, pronken aardbeien met hun zaadjes aan de buitenkant. Deze groene zaadjes nestelen zich in kleine kuiltjes, perfect beschermd en prachtig gepresenteerd. Aardbeien groeien aan planten en zijn op hun zoetst en voordeligst in de zomer – een echte win-win voor de bewuste shopper!

Aardbeien zijn niet alleen een traktatie voor je smaakpapillen, maar ook voor je brein! Ze staan bekend om hun vermogen om het geheugen scherp te houden en een boost te geven.

Wanneer Vinden Aardbeien Hun Weg naar Onze Fruitmanden?

Aardbeien zijn echte seizoensvruchten en daarom niet het hele jaar door in onze fruitmanden te vinden. Ze maken hun grootse entree in de warmere periodes, van mei tot september. Gedurende deze maanden halen we de aardbeien vers van onze leverancier, om ze dezelfde dag nog in jouw fruitmand te plaatsen en naar jou te verzenden! Verser wordt het niet!

Voedingswaarde van Aardbeien: Een Zoete en Gezonde Keuze

Aardbeien zijn niet alleen verrukkelijk, maar ook een gezonde traktatie! Per 100 gram bevatten ze 89,3 gram water, 0,8 gram eiwit, 0,4 gram vet, 6,5 gram koolhydraten waarvan 5,4 gram suikers, en 0,2 gram vezels, wat neerkomt op slechts 36 kcal per 100 gram aardbeien. Hoewel deze cijfers misschien abstract lijken, kunnen we je verzekeren: dit zijn positieve getallen voor je gezondheid!

Hoe Bewaar Je Aardbeien Optimaal?

Het beste bewaar je aardbeien in de koelkast. Zorg ervoor dat de kroontjes nog aan de aardbeien zitten en dat ze niet te vochtig worden om hun houdbaarheid te maximaliseren. De houdbaarheid van aardbeien is afhankelijk van de aankoopdatum, maar meestal kun je uitgaan van een versheid van ongeveer 3 dagen.

Leuke Weetjes over Aardbeien

  • Aardbeien bevatten een zuur dat helpt je tanden wit te houden!
  • Er bestaat een witte aardbei die naar ananas smaakt!
  • De grootste aardbei ooit woog maar liefst 230 gram, bijna net zo zwaar als een heel bakje aardbeien uit de supermarkt!

Veelgestelde vragen

Wanneer zijn aardbeien het beste verkrijgbaar?

Hoe bewaar je aardbeien optimaal?

Zijn aardbeien technisch gezien een vrucht?

Vers fruit aan huis?

Bespaar tijd, moeite, geld en stress. Ontvang (twee)wekelijks een heerlijk, verse, gevarieerde fruitmand!

Bestel direct

Lekker en vers fruit, direct aan huis bezorgd.

Fruitboer aan huis