Fruitboer aan huisVers fruit aan huis geleverd

Vijg

Vijg, apart maar wel heel lekker! deze fruitsoort rijpt op een hele bijzondere manier waar je als persoon waarschijnlijk wel rillingen van krijgt, maar hoe dan? check het in deze blog over de vijg!

Wat is een vijg?

Vijg is een vrucht die van binnen wit-roze tot rood van kleur is. Zowel de zaadjes als het vruchtvlees kan gegeten worden en is zoet-droog van smaak. De vijg is een eeuwenoude vrucht en heeft zich dus ontwikkeld tot een populaire vrucht onder de mensen, al vanaf het jaar 9000 v.Christus werd de vijg geteeld, vrij oud als u het mij vraagt.

Vijgen worden gerijpt op een bijzondere manier, dit gebeurd namelijk doormiddel van een wesp die de vijg binnenkruipt, eitjes legt en weer vervolgens dood gaat in de vrucht. De vijg verteert de wesp vervolgens in zijn geheel tot proteine. Er zijn op deze manier geen sporen van de wesp en de larven meer over, u kunt de vijg dan zonder viezigheid gewoon eten! Als de larven uitkomen kruipen deze uit de vijg waarna de vijg kan rijpen.

Wanneer leveren wij vijgen in de fruitmanden?

Het vijgen seizoen loopt van juli tot oktober. In deze periode zullen de vijgen dan ook regelmatig terug te vinden zijn in onze fruitboxen. De vijgen komen aan op de groothandel waarvan wij deze ophalen en gelijk verpakken om naar u op te sturen!

Voedingswaarde in een vijg?

De vijg is een gezond stuk fruit,1 vijg (50 gram) zit geen vet!

Bewaaradvies vijg:

als u vijgen koopt in de supermarkt moet u deze snel opeten. In de koelkast zijn vijgen maximaal nog 5 dagen houdbaar nadat u deze heeft gekocht, snel opeten dus! Verder bevat de vijg 9,5 gram koolhydraten waarvan 9,5 gram suiker, 0,5 gram eiwit en 1.0 gram vezels.

vijg weetjes:

  • Een vijg is een schijnvrucht, je kunt hem dus niet zien rijpen!
  • Er zijn 17 verschillende soorten vijgen.
  • Vijgen zijn in de koelkast maar een aantal dagen houdbaar!

Veelgestelde vragen

Hoe onderscheidt de rijping van vijgen zich van andere vruchten?

In welke periode van het jaar kan ik vijgen verwachten in fruitboxen?

Wat zijn de bewaartips en voedingswaarden van vijgen?

Vers fruit aan huis?

Bespaar tijd, moeite, geld en stress. Ontvang (twee)wekelijks een heerlijk, verse, gevarieerde fruitmand!

Bestel direct

Lekker en vers fruit, direct aan huis bezorgd.

Fruitboer aan huis