Fruitboer aan huisVers fruit aan huis geleverd

Snoep tomaten

Snoep tomaten zijn overal te vinden en staan bekend als de perfecte gezonde snack voor tussendoor. Maar wat weten we eigenlijk over deze kleine rode lekkernijen? In deze blog onthullen we alles over snoep tomaten!

Wat zijn snoep tomaten eigenlijk?

Deze kleine tomaatjes, bekend als snoep tomaten, worden niet voor niets zo genoemd. Ze zijn heerlijk zoet en handzaam, vergelijkbaar met een snoepje, hoewel ze natuurlijk veel gezonder zijn! Oorspronkelijk komen snoep tomaten uit Amerika en zijn ze eenvoudig te telen, waardoor ze ook in Nederland gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Krijg je al trek?

🌎 Een historische ontdekking: Het lijkt erop dat snoep tomaten een van de ontdekkingen zijn van de wereldberoemde ontdekkingsreiziger Columbus. Hij ontdekte niet alleen het vasteland van het huidige Amerika maar stuitte ook op deze verrukkelijke snoep tomaten!

Wanneer zijn snoep tomaten beschikbaar in onze fruitmanden?

Het tomatenseizoen loopt van juni tot oktober, waarin de meeste snoep tomaten worden verbouwd dankzij het warme weer dat ze nodig hebben om te groeien. Een echte zomergroente dus! In deze periode verwerken wij deze snoep tomaten in onze fruitboxen, zodat ook jij kunt genieten van deze heerlijke snack!

Snoep tomaten

Voedingswaarde van snoep tomaten:

Per 100 gram bevatten snoep tomaten slechts 17 kcal, 0,7 gram eiwit, 3,1 gram koolhydraten, 1,3 gram vezels en 0,3 gram vet. Een supergezonde snack!

Hoe bewaar je snoep tomaten het beste?

Bewaar snoep tomaten bij voorkeur BUITEN de koelkast! Te koude bewaring vermindert de smaak en maakt de snoep tomaten kwetsbaarder. Het advies is om ze rond de 12 graden te bewaren voor de optimale smaakbeleving!

Leuke weetjes over snoep tomaten:

  • Versnel het rijpingsproces van snoep tomaten door een rijpe appel ertussen te leggen, wat zorgt voor een snellere ontwikkeling van hun mooie rode kleur!
  • Alle delen van de tomatenplant zijn giftig, behalve de rijpe snoep tomaten zelf, die je veilig kunt eten!
  • De zwaarste tomaat ooit woog wel 4 kilo! Dat is pas een zwaar snoepje!

Veelgestelde vragen

Wat maakt snoep tomaten anders dan gewone tomaten?

Wanneer zijn snoep tomaten het beste verkrijgbaar?

Zijn er tips om snoep tomaten sneller te laten rijpen?

Vers fruit aan huis?

Bespaar tijd, moeite, geld en stress. Ontvang (twee)wekelijks een heerlijk, verse, gevarieerde fruitmand!

Bestel direct

Lekker en vers fruit, direct aan huis bezorgd.

Fruitboer aan huis