Fruitboer aan huisVers fruit aan huis geleverd

Sinaasappel

Van Spanje tot China, geel of oranje, de Sinaasappel is er te vinden. Het is een van de meest populaire stukken fruit die onze wereld kent. Maar wat valt er allemaal over Sinaasappels te vertellen? In deze blog gaan we u helemaal op de hoogte brengen over dit heerlijke stuk fruit!

Wat is een sinaasappel?

Sinaasappel valt onder de categorie citrus net als mandarijnen en grapefruit. In Nederland worden sinaasappels niet geproduceerd, ze komen dan ook vaak vanuit de Spanje, het land dat bekend staat om zijn sinaasappels. In Spanje is het klimaat simpelweg perfect om sinaasappels te laten groeien. Een sinaasappel is een erg populair stuk fruit in Nederland en is niet meer weg te denken uit ons leven! Sinaasappels zijn er hier in een aantal soorten die zich verdelen in hand en pers sinaasappelen, die het hele jaar door te vinden zijn in onze supermarkten.

”Er bestaan maar liefst 200 verschillende soorten sinaasappels!”

Wanneer leveren wij sinaasappels in de fruitmanden?

Sinaasappel zit eigenlijk het hele jaar door wel in onze fruitboxen. Het weer in Spanje is vrijwel het hele jaar hetzelfde e er word dus voldoende geproduceerd om ons kikkerlandje te voorzien van heerlijke sinaasappels. Ook perssinaasappels hebben wij het hele jaar op voorraad voor de productie van onze sinaasappelsap!

Voedingswaarde in een sinaasappel?

De gemiddelde sinaasappel (170 gram) bevat 82 kilocalorien. 1,7 gram vet waarvan 0,3 verzadigd, 13,4 gram koolhydraten waarvan 13,1 gram bestaat uit suikers. Daarnaast bestaat de sinaasappel 3,4 gram vezels en 1,4 eiwit. Dit houd kort samengevat in dat de sinaasappel vrij veel suiker bevat maar oo vrij veel goede stoffen als vezels en eiwitten.

Bewaaradvies sinaasappels:

Sinaasappels zijn makkelijk te bewaren, maar hoe kunt u dit nou het beste doen? Het beste is de sinaasappels in de koelkast te bewaren. Als u dit doet kan een sinaasappel wel 3 tot 4 weken goed blijven! De sinaasappel moet dan wel onaangebroken zijn.

Sinaasappel weetjes:

  • De sinaasappel vind zijn oorsprong niet in Spanje, maar helemaal in China!
  • De diep oranje kleur ontstaat door de koude nachten, bij het rijpingsproces zorgt de kou dus voor een diep oranje kleur!
  • De kleur van de schil van de sinaasappel heeft geen enkele invloed op de smaak!

Veelgestelde vragen

Waar komen de meeste sinaasappels in Nederland vandaan?

Hoe bewaar je sinaasappels het beste en hoe lang blijven ze goed?

Wat is het verschil tussen hand- en perssinaasappelen?

Vers fruit aan huis?

Bespaar tijd, moeite, geld en stress. Ontvang (twee)wekelijks een heerlijk, verse, gevarieerde fruitmand!

Bestel direct

Lekker en vers fruit, direct aan huis bezorgd.

Fruitboer aan huis