Fruitboer aan huisVers fruit aan huis geleverd

Pruim

De pruim, een verrassend zoete steenvrucht, is allesbehalve een zuurpruim! Ondanks de stevige buitenkant, biedt deze vrucht een heerlijk zoet en vlezig binnenste, perfect als gezond tussendoortje. Maar wat weten we eigenlijk over deze vrucht? Duik met ons in de wereld van de pruim en ontdek alles wat je moet weten!

Wat is een pruim?

Pruimen behoren tot de categorie steenvruchten. Dit betekent niet dat de vrucht uit een steen komt, maar dat er binnenin een harde pit zit, omringd door een stenige wand. Afkomstig uit de rozenfamilie, wordt de pruim niet alleen geteeld voor consumptie maar ook gebruikt om likeur mee te maken, wat de drank een kenmerkende pruimensmaak geeft. Lees verder en ontdek nog meer!

Wanneer leveren wij pruim in de fruitmanden?

Het pruimenseizoen in Nederland loopt van juli tot september. Gedurende deze periode voegen we pruimen toe aan onze fruitmanden. Na aankomst op de groothandel worden de pruimen door ons opgehaald en direct verpakt in onze fruitmanden, zodat ze vers en van goede kwaliteit blijven!

Pruimen

Voedingswaarde van een Pruim

Per 100 gram bevat een pruim 46 calorieΓ«n. Daarnaast bevatten pruimen 0,28 gram vet, waarvan 0,02 gram verzadigd is. Met een indrukwekkende 0,71 gram eiwit en 1,38 gram vezels per 100 gram, is de pruim een voedzame snack!

Hoe Bewaar je Pruimen?

Ons advies is om pruimen in een plastic zak te bewaren en ze gekoeld te houden. Plaats de pruimen in een open plastic tas in de koelkast; zo blijven ze 2 tot 4 weken goed en smakelijk!

Leuke Weetjes over Pruimen:

  • De bomen waar pruimen aan groeien, kunnen wel 7 meter hoog worden!
  • Er zijn 21 verschillende soorten pruimen!
  • Pruimen behoren tot de rozenfamilie!

‍

Veelgestelde vragen

Wanneer zijn pruimen het beste verkrijgbaar in Nederland?

Hoe bewaar je pruimen het beste?

Wat maakt pruimen uniek vergeleken met andere fruitsoorten?

Vers fruit aan huis?

Bespaar tijd, moeite, geld en stress. Ontvang (twee)wekelijks een heerlijk, verse, gevarieerde fruitmand!

Bestel direct

Lekker en vers fruit, direct aan huis bezorgd.

Fruitboer aan huis