Fruitboer aan huisVers fruit aan huis geleverd

Is een appel gezond?

Is een appel gezond? Absoluut! Appels, bekend en geliefd bij velen, zijn niet alleen smakelijk maar ook een bron van diverse gezondheidsvoordelen. Vooral in Nederland, met zijn uitstekende klimaat voor appelteelt, zijn ze niet weg te denken uit ons dagelijks dieet. Maar wat maakt een appel nu zo gezond? En welke appel kies je voor de meeste voordelen? Duik met ons, Fruitboer aan Huis, in de wereld van dit sappige fruit!

Wat maakt een appel gezond?  

In appels vinden we een overvloed aan vezels en antioxidanten, beide cruciaal voor onze gezondheid. Het Engelse spreekwoord ‘An apple a day keeps the doctor away’ illustreert de gezondheidsvoordelen van appels treffend. Met slechts 50 tot 80 calorieën en vrij van natrium en vet, zijn appels een vezelrijke keuze die de spijsvertering bevordert en de darmgezondheid ondersteunt. Bovendien stimuleren ze de bloedtoevoer naar de hersenen, wat zorgt voor een optimale breinfunctie.

“Wist je dat er maar liefst 7500 verschillende soorten appels bestaan wereldwijd? Elk met hun unieke smaak en textuur, er is altijd een appel die bij jouw smaak past!”

Groene vs. Rode Appels: Welke is Gezonder?

Het verschil tussen groene en rode appels gaat verder dan de kleur en smaak. Rode appels bevatten 10 tot 18% meer voedingsvezels en een hogere hoeveelheid quercetine dan groene appels, wat ze een net iets gezondere keuze maakt.

Appels-gezond

Weetjes Over Appels

  • Appels rijpen 10x sneller buiten de koelkast dan erin.
  • Ze behoren tot de rozenfamilie.
  • Malusdomesticafobie is de angst voor de aanblik van fruit, zoals appels.
  • Een appel bestaat voor 25% uit lucht, waardoor ze blijven drijven op water.


Veelgestelde vragen

Hoeveel soorten appels bestaan er wereldwijd?

Wat zijn de voordelen van het eten van appels voor de hersenen?

Waarom wordt een appel beschouwd als een gezonde snack?

Vers fruit aan huis?

Bespaar tijd, moeite, geld en stress. Ontvang (twee)wekelijks een heerlijk, verse, gevarieerde fruitmand!

Bestel direct

Lekker en vers fruit, direct aan huis bezorgd.

Fruitboer aan huis