Fruitboer aan huisVers fruit aan huis geleverd

Ananas

Ananas, de zonnige, verrukkelijk zoete vrucht, is een favoriet tijdens de zomermaanden. Maar er schuilt veel meer achter deze tropische lekkernij dan je wellicht weet! Laat ons je meenemen op een smaakvolle reis door de wereld van de ananas!

Wat is een ananas eigenlijk?

De ananas, bekend om zijn verleidelijke zoet-zure smaak en indrukwekkende grootte, vindt zijn oorsprong in het prachtige Brazilië, een land dat ook een groot deel van deze vruchten produceert. Een fascinerend feitje: de ananas groeit niet aan een boom, maar aan een plant!

Wist je dat een ananas eigenlijk bestaat uit talloze besjes die aan elkaar zijn gegroeid?

Wanneer vind je ananas in onze fruitmanden?

Ananas is een echte seizoensvrucht en piekt in smaak tussen december en april. Gedurende deze periode, en een korte tijd daarbuiten, zullen wij regelmatig ananas toevoegen aan onze fruitmanden. De ananassen worden vers bij onze leverancier opgehaald en dezelfde dag nog verzonden in jouw fruitmand!

Ananassen

Voedingswaarden van ananas: een zoete, caloriearme vrucht!

Duik met ons mee in de verrassend lichte wereld van de ananas! Met slechts 28 calorieën per portie biedt deze zoete traktatie je 6,5 gram koolhydraten, waarvan 5,5 gram suikers, 0,3 gram eiwit, 0,2 gram vet en een gezonde dosis van 0,8 gram vezels. Een heerlijk zoete vrucht die vriendelijk is voor je calorie-inname!

Hoe bewaar je een ananas? tips voor de perfecte opslag!

Het bewaren van een ananas is eenvoudig met onze handige tips! Een onaangesneden ananas voelt zich het beste buiten de koelkast en blijft daar tot wel een hele week goed. Heb je al een stukje gesneden? Geen zorgen! Dek de ananas goed af en bewaar hem in de koelkast; hij blijft ongeveer een week lekker vers.

Leuke weetjes over ananas: van planten tot rijke geschiedenis!

Wist je dat als je de bovenkant van een ananas plant, er een nieuwe ananasplant uit kan groeien? En dat Columbus de ananas ontdekte op het eiland Guadeloupe? Vroeger was de ananas een culinaire vrucht, exclusief genoten door de rijken, en werd daarom geassocieerd met welvaart.

Veelgestelde vragen

Wat maakt een ananas uniek in zijn groeiwijze?

Wanneer is ananas het beste verkrijgbaar?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van ananas?

Vers fruit aan huis?

Bespaar tijd, moeite, geld en stress. Ontvang (twee)wekelijks een heerlijk, verse, gevarieerde fruitmand!

Bestel direct

Lekker en vers fruit, direct aan huis bezorgd.

Fruitboer aan huis